top of page
yildiz.png
Ara
  • Yazarın fotoÄŸrafıAfife Selen Selçuk

Santa Fe'nin tozlu dumanlı doğasında Versay ışıltısı

"Düğünler ille de geleneksel olmak zorunda değil, siz nasıl isterseniz o şekilde olabilir. Hatta bu belki de hayatınız boyunca en çılgın düşlerinizi hayata geçirmek için tek şansınız olabilir. Hiçbir şeyi aceleye getirmeyin! Süreçte karşınıza ne engel çıkarsa çıksın, yüzünüzdeki gülümsemeyi yok etmesine izin vermeyin!" Moda stilisti ve Mad Maven's Style blogunun yazarı Nikia Provenzano ile eşi Mark Daoust, 2018 Kasım ayında Los Angeles'ta gerçekleşen düğünlerinin ardından yeni evleneceklere şu şekilde sesleniyorlar: "Hayal gücünüzü kullanın!"

Nikia'nın kendi düğününün detaylarını bir araya getirebilmek adına hayal gücünün sınırlarını zorladığını söylemek mümkün. Zira ortaya çıkan konsepti kendisi bile açıklamakta güçlük çekiyor: "Kraliçe Victoria'yla Marie Antoinette stillerinin karmasını düşünün ve buna biraz Amerikan güney batı folk kültürünü ekleyin." Amerikan güney batı folk kültürü derken tam olarak Santa Fe stilini kast ediyor. Fonda uçsuz bucaksız çöller, bolca kaktüs, parlak bir güneş, kumul tonları, kuru otlar, toprak yollar ve kovboylar... Böyle bir ortama 18 ve 19. yüzyıl saray şaşaasını getirin, işte oralarda bir yerde duran bir stil bu. Hem bu kadar özgün, hem çok kültürlü, hem de trendy olmak her yiğidin harcı değil. Zira Nikia'nın bu düğünde bir araya getirdiği detayların tümü son iki yılın gelin trendlerinin birer parçası.



Rose kuvars taç, bolo kravat

Öncelikle çift, nikah ve düğün için iki ayrı kostüm giymiş. Nikia nikah için Galia Lahav imzalı, uzun kollu, derin V yakalı dantel bir gelinlik seçmiş. Chinese Laundry marka düz dore ayakkabıları ise kendisi süslemiş. Bunu Amaroq marka rose kuvars taşlı bir taç ve duvakla tamamlamış. Nikia'nın saçı kül gölgeli platin tonunda. Damadın ise ilk takımı, koyu orman yeşili yelekle tamamlanan barok yeşili tafta kumaştan kuyruklu bir smokin ve baş nedime Alexa Younger tarafından damada özel dikilmiş. Alexa aynı zamanda düğün davetiyelerinin tasarımının ardındaki isim.

Mark, takımı köstekli saat ve yeşil taşlı bir bolo kravatla tamamlamış. Gelin buketi ve damadın yaka çiçeği uyumlu olmakla birlikte birbirinden çok farklı iki tasarım ve çiçek tasarımcısı Tess Made imzalı.

Nedimeler, kuru çiçek aranjmanları ve pampasla tamamlanan toz pembe elbiseler; damadın arkadaşları ise terrakota tonunda takımlar giymiş, bolo kravat ve kuru çiçek aranjmanı yaka çiçekleri tercih etmişler.

Nikah alanı ve kemeri tamamen pampas ve kuru bitkilerle süslenmiş. Tasarımcısı yine Tess Made. Gelinin beyaz gül ve gelincik gibi canlı çiçeklerle zenginleştirilen buketi de onun tasarımı.


Marie Antoinette ve Kraliçe Victoria Santa Fe'de buluşursa

Düğün için ise "bohem Marie Antoinette" denebilecek stili yansıtan bir kombinasyon söz konusu. Bu yıl taçlarla birlikte iyice öne çıkan dev çiçekli vinok stili aranjmanların bir yorumu olan uçuk pembe gül, pampas ve kuru otlarla aranje edilmiş düğün başlığı, Marie Antoinette'in 1700'lerde popülerleştirdiği tepeye uzanan çok süslü topuzlara bir gönderme. Bu gösterişli başlığı Rajana Khan tasarımı yine uçuk pembe tonlarındaki dev küpeler tamamlıyor. Nikia, elinde aksesuar olarak Victoria stili dantel bir yelpaze tutuyor ve bohem stildeki gelinliği yine Galia Lahav imzalı.

En az gelin kadar albenili bir görünüme sahip olan damat Mark, adeta 2019-20 damat trendlerini sunan bir model gibi. Giydiği ASOS marka floral desenli nil yeşili damatlık, eşinin moda ve trendler konusunda hiçbir detayı kaçırmayan kişiliğinin kanıtı. Bu gösterişli takımı eskitilmiş taba rengi gündelik botlarla tamamlayan Mark, bir önceki kostümünde olduğu gibi burada da BCP Jewelry marka, mineral taşlı bir bolo kravat tercih etmiş.


Pamuk şeker, illüzyonist, bir de mineral taşları unutma!

Kurutulmuş çiçekler ve pampastan oluşan aranjmanlar mekanın geneline yayılıyor. Yönlendirmeler ve masa numaraları da o güne özel tasarlanmış. Otis + Pearl'den alınan milenyum pembesi peçeteler, ham ahşap, çıplak masalar üzerinde, kehribar ve haki yeşil renklerinde modern bardaklarla; şeffaf, kesme cam ve gümüş kadehlere eşlik ediyor. Gelin ve damadın masasının diğerlerinden en büyük farkı, pampas bitkisi, bolca kaktüs ve mineral taşlarıyla dekore edilmiş olması.

Taşlar, rose kuvarsın da içinde olduğu bazı kristallerden oluşuyor. Santa Fe konseptini bu düğünün içinde en iyi tanımlayan detaylar ise kaktüslerin yanında fondaki kovboy filmlerini andıran küçük kasaba ve gerçek kovboy olan müzisyenler. Bunun dışında 2020'de öne çıkan alternatif eğlence şekilleri bu düğünde de denenmiş. İllüzyonist Riccardo Berdini, davetin sürprizi olarak hem yetişkinlerin hem çocukların keyifli dakikalar geçirmesini sağlamış.


Son vuruş pastacıdan, sonuç nakavt!

Pasta ise tam bir şaheser. Yeni evlenecek olanlara tavsiyeleri sorulduğunda "Düğününüzün her aşamasını ayrı bir etkinlik gibi düşünüp özen gösterin" diyen Nikia, belli ki aynı mantıkla pastanın her katını ayrı ayrı tasarlamış. Nikia'nın mineral taşlarına olan ilgisinin adeta ayaklı kanıtı olan pasta ve çevresine yayılan makaronların süslemelerinde Marie Antoinette'in yaşadığı Versay sarayının rokoko stildeki mimari detayları göze çarpıyor. Pastanın tam ortasında ise bir sürpriz var. Aslında insan yapımı her şeyin gerisinde tüm ihtişamıyla doğanın varlığını hatırlatır şekilde şifalı kristaller, pastanın dışına taşıyor. Düğünde ayrıca tatlı olarak herkese pamuk şeker de dağıtılmış.

Nikia ve Mark'a göre başarılı bir düğünün anahtarları:

1. Açık görüşlü bir düğün organizatörüyle,

2. Yaratıcı bir çiçek tasarımcısıyla,

3. İşinde uzman video ve fotoğrafçı ekipleriyle çalışın!

4. Düğününüzün her aşamasını ayrı bir etkinlik gibi düşünüp özen gösterin. Ve sürecin tadını çıkarın!

 

Orijinal metin: BRIDES dergisi SS2019 DOÄžANBURDA DERGÄ°

Copyright © AfifeSelenSelçuk2020 Tüm Hakları Saklıdır.


bottom of page